Четврток, 22 Фев 2018
www.zfr.org.mk
ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ЗФР

Почитувани,

Оваа web страна е резултат на нашите напори на едно место да Ви ги понудиме сите релевантни информации, иницијативи, проекти и заложби поврзани со работата на Здружението. Овде може да ги најдете сите информации, закони и подзаконски акти. Искрено ги очекуваме Вашите забелешки, сугестии и коментари во функција на понатамошен развој и зајакнување на меѓусебната доверба и соработка. За сите дополнителни информации слободно контактирајте не на e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


Се надевам дека содржините на страницата ќе Ви го задржат Вашето внимание.

Со почит,
Извршен директор
 
Најнови информации

 
Нови Правилници за персоналниот данок на доход

Во „Службен весник на РМ“ број 197 од 29 декември 2017 година објавени се правилници врз основа на Законот за персоналниот данок на доход и тоа:

  • Правилник за начинот на пресметка и уплата на аконтациите на персоналниот данок на доход, формата и содржината и начинот на доставување и одобрување на електронската пресметка за приход и данок;
  • Правилник за формата и содржината на барањето за издавање на одобрение за намалување на пресметаниот данок на доход по основ на воведување на фискален систем на опрема, односно фискална апаратура и интегриран автоматски систем за управување;
  • Правилник за формата и содржината на извештајот за корисниците на продажни места на зелените пазари;
  • Правилник за формата и содржината на барањето за паушално плаќање на персонален данок на доход.

 
УЈП организира обуки за пријавување и оданочување на приходи од имот и имотни права (закупнина)

УЈП ги информира граѓаните дека од 9 јануари 2018 година отпочнува со реализација на едукативни програми наменети за граѓани на тема: „Пријавување и оданочување на приходи остварени од издавање под закуп и подзакуп на движен и недвижен имот“.

Целото соопштение можете да го прочитате тука

 
Насоки за начинот на постапување, регистрација во новиот систем .....јануари 2018 година

 

 

 
Работилница: Изготвување на финансиските извештаи/завршната сметка за 2017 година кај буџетите, БК, ЕК, ЈУ, ЈЗУ и ЈП

Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија, следејќи ја долгогодишната традиција, календарот на активности како и потребата и барањата за континуирано и меѓусебно информирање, размена на информации, искуства и зголемување на вештините со задоволство Ве поканува на работилницата на тема: „Изготвување на финансиските извештаи/завршната сметка за 2017 година кај буџетите, буџетските корисници, единките корисници, јавните установи, јавните здравствени установи и јавните претпријатија“ која ќе се одржи во Банско, Република Бугарија, во хотел „Bansko Spa and Holidays“ во периодот од 24 до 27 Јануари 2018 година, хотел „Континентал“ - Скопје на 02 и 03 Февруари 2018 година и хотел „Манастир“ - Берово на 09 и 10 февруари 2018 година

 

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 Следно > Крај >>

Страница 1 од 5

Порачка за 2018 година

 

НАРАЧАЈ ...

 


Примена на Законот за јавни набавки во пракса - III издание

 

 

 

Цена: 3950 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ... 


Прирачник за сметководство на буџетите и буџетските корисници

 

 


Цена: 2500 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ...


VNG International