Петок, 19 Јул 2019
www.zfr.org.mk
ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ЗФР

Почитувани,

Оваа web страна е резултат на нашите напори на едно место да Ви ги понудиме сите релевантни информации, иницијативи, проекти и заложби поврзани со работата на Здружението. Овде може да ги најдете сите информации, закони и подзаконски акти. Искрено ги очекуваме Вашите забелешки, сугестии и коментари во функција на понатамошен развој и зајакнување на меѓусебната доверба и соработка. За сите дополнителни информации слободно контактирајте не на e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


Се надевам дека содржините на страницата ќе Ви го задржат Вашето внимание.

Со почит,
Извршен директор
 
Најнови информации

 
Цени на горивата
Период Цена на литар гориво Објавено во „Службен весник на РСМ“ број
ЕУРОСУПЕР БС - 95 ЕУРОСУПЕР БС - 98 ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д - Е V)
25.06.2019 67,00 69,50 60,50 128/2019
02.07.2019 68,50 70,50 61,50 134/2019
09.07.2019 69,00 71,00 61,00 138/2019
16.07.2019 70,50 72,50 62,00 144/2019
 
Закони и подзаконски прописи чии што одредби стапуваат во примена во ЈУНИ 2019

Почитувани,

Подетални информации за законските и подзаконските акти донесени во месец ЈУНИ 2019 година можете да погледнете во табеларниот преглед (тука)

Во продолжение следуваат законските и подзаконските акти кои што во месец ЈУНИ 2019 година престануваат да важат (тука)

 
Известување - АНАЛИТИКА

Здружението на финансиски работници на локалната самоуправа и јавни претпријатија – Велес на 3 Јуни 2019 година во Хотел „Континентал“ – Скопје, ја одржа Конференцијата за презентација на наодите од истражувањето: „Анализа на реализацијата на општинските буџети“.

Со истражувањето е извршена анализа на реализацијата на буџетите на ЕЛС и тоа Анализа на приходите и Анализа на расходите во 2018 година со компаративна анализа за преходен период.

Ангажираните експерти и учесниците на Конференцијата имаа можност да дискутираат за утврдените состојби, да разменат информации и добри практики, а воедно и да дадат препораки за идно делување.

Целна група на истражувањето беа сите 81 општини. Резултатите од анализата се корисни за општините, градоначалниците, општинските советници и за други заинтересирани корисници, како што се: медиумите, НВОи, бизнис секторот и граѓаните.

Се очекува Анализата да придонесе за креирање на транспарентни и отчетни политики и процеси за носење на одлуки во областа на јавните финансии на локално ниво.

Одржаната Конференција е во рамките на проектот „Анализа на реализацијата на општинските буџети“, кој финансиски е поддржан од шемата за под-грант предвидена во рамки на проектот „Граѓанските организации како еднакви партнери во мониторирање на јавните финансии“ – финансиран од Европската комисија, како дел од програмата Механизми на граѓанското општество и медиуми 2014-2015 година (поддршка на регионалните тематски мрежи на организации на граѓанското општество).

 
Објава - минимална плата во бруто износ

Врз основа на членот 4, став 2 од Законот за минимална плата во Република Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 11/12, 30/14, 180/14, 81/15, 129/15, 132/17 и 140/18), Министерството за труд и социјална политика

О Б Ј А В У В А

Висината на минималната плата во бруто износ во Република Северна Македонија започнувајќи од април 2019 година изнесува 17.943,00 денари.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 Следно > Крај >>

Страница 1 од 5

 


 

Порачка за 2019 година

 

НАРАЧАЈ ...

 


Примена на Законот за јавни набавки во пракса - III издание

 

 

 

Цена: 3950 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ... 


Прирачник за сметководство на буџетите и буџетските корисници

 

 


Цена: 2500 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ...


VNG International