Петок, 24 Мај 2019
www.zfr.org.mk
Објава - минимална плата во бруто износ

Врз основа на членот 4, став 2 од Законот за минимална плата во Република Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 11/12, 30/14, 180/14, 81/15, 129/15, 132/17 и 140/18), Министерството за труд и социјална политика

О Б Ј А В У В А

Висината на минималната плата во бруто износ во Република Северна Македонија започнувајќи од април 2019 година изнесува 17.943,00 денари.

 
Цени на горивата
Период Цена на литар гориво Објавено во „Службен весник на РСМ“ број
ЕУРОСУПЕР БС - 95 ЕУРОСУПЕР БС - 98 ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д - Е V)
02.04.2019 68,50 70,50 61,00 68/2019
16.04.2019 71,50 73,00 62,50 77/2019
01.05.2019 72,00 74,00 63,50 85/2019
 
Пресметка на ревалоризација кај буџетите, буџетските корисници и единки корисници

  • Пресметка на ревалоризација кај буџетите, буџетските корисници и единки корисници (тука)

 
Понуда и порачка 2019

 
Договор за акредитација

 
Јавен повик за избор на нови општини во проектот „Зајакнување на општинските совети“

Почитувани,

Ве информираме дека е објавен повикот за учество на дополнителни 9 општини во проектот „Зајакнување на општинските совети“.

Почнувајќи од јануари 2019 година, со селектираните општини ќе се имплементираат активности во насока на подобрување на улогата на општинските совети во локалната демократија.

 

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 Следно > Крај >>

Страница 2 од 5

 


 

Порачка за 2019 година

 

НАРАЧАЈ ...

 


Примена на Законот за јавни набавки во пракса - III издание

 

 

 

Цена: 3950 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ... 


Прирачник за сметководство на буџетите и буџетските корисници

 

 


Цена: 2500 денари со вклучен ДДВ

НАРАЧАЈ ...


VNG International