Вторник, 15 Окт 2019
Форум на тема: Закон за ДДВ во праксата PDF Печати Е-пошта
Напишано од Елизабета Камчева   
Понеделник, 29 Октомври 2007 02:49

ImageЗдружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија преку сопственото истражување на состојбите во ЈКП, дојде до сознание дека сегашниот Закон за ДДВ предизвикува одредени проблеми во работењето на ЈКП. За надминување на состојбите Здружението во соработка со GTZ - IPS организираше форум/работилница на 31.10.2007 година (среда) во Клуб на пратеници - Скопје.

На самата работилница се согледаа тековните состојби, потреби и проблеми, со посебен осврт на рефундирањето на ДДВ;  практичната примена на Законот за ДДВ и неговото влијание на солвентноста на ЈКП се предложи мерки за надминување на состојбата, односно се презедоа активности за предлагање на измени и дополнувања на Законот за ДДВ.

 

ImageImage

Последно освежено на Вторник, 05 Јануари 2010 14:29