Среда, 22 Мај 2019
Начела на јавната администрација PDF Печати Е-пошта
Напишано од Елизабета Камчева   
Понеделник, 21 Ноември 2016 09:01

 

Создавањето на функционална јавна администрација е предизвик за секоја држава и претставува еден од клучните предуслови за транспарентно и ефикасно демократско владеење. Во таа насока дефинирани се Начела на јавната администрација кои во суштина претставуваат дефиниција/барања за доброто владеење и ги утврдуваат основните критериуми што државата треба да ги почитуваат во процесот на интеграција во ЕУ.
Последно освежено на Вторник, 06 Декември 2016 09:33