Повик за избор на експерти

Здружението на финансиски работници на локалната самоуправа и јавните претпријатија – Велес објавува Повик за избор на три експерти за спроведувањето на проектот: „Анализа на политиките кои се однесуваат на финансирањето на локалната власт.“ Експертите ќе бидат ангажирани до 31.12.2020 година. Заинтересираните кандидати потребно е да достават: –  Мотивационо писмо со опис на експертизата релевантна за оваа […]

Известување од УЈП

Управата за јавни приходи ги подготви и ги достави до граѓаните Годишните даночни пријави за 2019 година. Проверете ги Вашите Годишни даночни пријави за 2019 година на системот „е-Персонален данок.  (линк)

Нова верзија на клиентскиот софтвер за користење на финансиска поддршка за исплата на плата и субвенционирање на 50% придонеси

На веб страната на УЈП објавена е Новата верзија на клиентскиот софтвер за користење на финансиска поддршка за исплата на плата и субвенционирање на 50% придонеси (линк)